شرکت شهرک های خوزستان میزبان سومین نشست شورای راهبردی خوشه های صنعتی استان
سومین جلسه شورای راهبری توسعه خوشه های کسب و کار با تمرکز بر توسعه کسب و کار های روستایی خوزستان روز گذشته با حضور معاون و مشاورین ارشد استاندار، جمعی از مدیران کل استان در سالن اجتماعات شرکت شهرک های صنعتی خوزستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی خوزستان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان هدف از برگزاری این نشست را جهت دهی صنایع کوچک و متوسط به سمت خوشه ای شدن عنوان کرد و گفت: توسعه صنعتی مبتنی بر خوشه ها به عنوان یک استراتژی نوین و کارآمد مورد توجه برنامه ریزان اقتصادی و سیاستگذاران قرار گرفته است.
دکتر راضی جلالی افزود: جهت دهی صنایع کوچک و متوسط به سمت خوشه ایی شدن یکی از راهکارهای اساسی توسعه پایدار، مبنی بر اشتغال زایی، رفع بیکاری، محرومیت زدایی و توزیع عادلانه ثروت است که لازم است توجه ویژه ایی نسبت به ان صورت پذیرد.
بر اساس این گزارش مدیر عامل شرکت شهرکت شهرک های صنعتی خوزستان و دبیر شورای راهبردی ضمن خیر مقدم و خوش آمدگویی گفت: حسب تاکیدات استاندار محترم خوزستان برای سازماندهی و شکل گیری خوشه های صنعتی از ابتدای مهرماه تاکنون نشست های کاربردی و تخصصی برای راهبری کردن کسب و کارها کوچک و متوسط برگزار شده و خوشبختانه تاکنون در مسیر درستی در حال حرکت هستیم مهندس مهدی پور با اشاره به اینکه در همین راستا اواخر ماه گذشته سفری به استان همدان برای هم اندیشی و آشنایی با خوشه های موفق صورت گرفت افزود: در آن سفر که مشاور استاندار و جمعی از مدیران ارشد استان حضور داشتند از خوشه های موفق سفال لالجین و مبل ملایر بازید و رویکردهای موفقیت آمیز آنان را مورد بررسی قرار گرفت .
وی در ادامه به برگزاری اولین دوره ی آموزشی اشاره کرد و گفت: به همت شرکت شهرک های صنعتی خوزستان اولین دوره ی آموزشی توسعه خوشه ایی کسب و کارهای روستایی روز سه شنبه گذشته در محل سالن جلسات فرمانداری اندیمشک برگزار گردید که مهم ترین هد این دوره آشنایی بخشداران، دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، اتحادیه ها و فعالان اقتصادی با تشکل های خوشه ای بوده است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خوزستان با بیان اینکه برای تاثیر گذاری و رونق کسب و کارها لازم است اولویت بندی دقیقی در خوشه های صنعتی صورت پذیرد اظهار داشت: جناب آقای دکتر مقیمی ریاست محترم سازمان متبوع نیز تاکید داشتند که برنامه های منظمی برای شکل گیری خوشه های صنعتی انجام و ماهانه گزارش مکتوب آن ارائه تا سازمان از روند پیشرفت کار مطلع و در صورت نیاز مشاوره و همکاری لازم صورت پذیرد.
مشاور شرکت شهرک های صنعتی خوزستان نیز گزارش مبسوطی از جلسات گذشته ، سفر مدیران ارشد به استان همدان و بازدید از خوشه های سفال و مبل را به اطلاع شورای راهبردی رساندند .
مهندس کیارسی با بیان اینکه محوری ترین هدف ، شناسایی دقیق کسب و کارهای کوچک است گفت: با تجمیع کسب و کارهای کوچک در یک خوشه می توان فرصت های جدیدی برای کار آفرینی و افزایش تولید را فراهم کرد.
وی به ضرورت توسعه کسب و کارهای روستایی اشاره کرد و افزود: آنچه می تواند موجب افزایش تولید با کیفیت در روستاها شود توجه به توانمندی های همه جانبه ی روستا و کمک به بهبود و توسعه کسب و کار انهاست .
وی افزود: شناخت دقیق ویژگی های روستا کمک خواهد کرد که دست اندرکاران و برنامه ریزان با درک واقع بینانه موجب تاثیرگذاری مثبت در فرآیند تولید آنان شوند.
مهندس کیارسی در ادامه به شهرستان پارس آباد و روستاهای آن از توابع استان اردبیل اشاره کرد و گفت: این شهرستان دارای ویژگی های منحصر به فردی است که می تواند به عنوان یک الگو در زنجیره ی تولید مناسب برای دیگر مناطق تلقی شود.وی افزود: این شهرستان دارای 700 هزار هکتار زمین زراعی، بیش از صد هزار هکتار باغ و بالغ بر 44 هزار راس دام است که خود یک زنجیره ی کامل برای تولیدات متفاوت میباشد .
مهندس کیارسی سپس به سوالات حضار پاسخ داد.بر اساس این گزارش مشاور اقتصادی استاندار خوزستان گفت: استاندار محترم خوزستان تاکید داشتند که در دوره های آموزشی که بخشداران و دهیاران و اعضای شوراهای شهر و روستا حضور دارند حتی المقدور مباحث ساده سازی شود تا بتواند خروجی مفیدی داشته باشد.
مهندس قربانی افزود: آنچه به نظر ضروری می رسد این است که دستورالعمل های حمایتی به گونه ایی دقیق و درست تعریف شوند تا بتوانند موجب رونق کسب و کار های کوچک شوند.
نماینده میراث فرهنگی استان به قابلیت های کپو بافی در استان برای ایجاد یک خوشه اشاره کرد و گفت: کپو بافی از جمله تولیداتی است در خاص استان خوزستان انجام می شود و تنها در شهیون دزفول بیش از 3 هزار نفر به این کار اشتغال دارند که می تواند به عنوان یک خوشه مطرح شود.معاون اقتصادی استاندار خوزستان چهار محور را برای ایجاد خوشه بر شمرد و گفت : بر اساس یافته های این نشست میتوان چهار محور گردشگری ، صنایع دستی ، گیاهان دارویی و مصنوعات چوبی را به عنوان راهکاری برای تشکیل خوشه عنوان کرد .
دکتر راضی جلالی افزود : همانگونه که میدانید خوشه های خرما و شیلات وضعیت بسیار خوبی دارند و باید تلاش شود در قالب زنجیره ارزش مطرح و مشکلات آنها مرتفع گردد .
نظر دهید