پنجشنبه 01 آذر 1403

توسط مدیر عامل شرکت شهرک های خوزستان عنوان شد: خوشه های صنعتی راهبرد نوین حل مشکلات صنایع کوچک

  • 1402/09/01 - 16:25
  • - تعداد بازدید: 355
  • - تعداد بازدیدکننده: 343
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z5wd

توسط مدیر عامل شرکت شهرک های خوزستان عنوان شد: خوشه های صنعتی راهبرد نوین حل مشکلات صنایع کوچک

با بررسی مشکلات صنایع کوچک و متوسط در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، خوشه های صنعتی به عنوان یکی از راهبردهای نوین و راه های کمک به کسب و کارهای کوچک و متوسط برای حل مشکلات و رونق گرفتن آنان شناخته شده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی خوزستان، مدیر عامل این شرکت با بیان مطالب فوق به روند تغییرات در بازارهای جهانی اشاره کرد و گفت: با توجه به تغییرات محتوایی و کیفی بسیاری که از چند دهه اخیر در بازارهای جهانی رخ داده و حرکت به سوی جهانی شدن بازارها شروع و به موازات آن دوره تولید محوری در انتهای حیات خود قرار دارد، مشتری محوری به طور مضاعف در حال قوت گرفتن است.

 

مهندس مهدی پور با بیان اینکه تولیدکنندگان صنعتی با هدف استفاده بهینه از امکانات و جلوگیری از هدر رفتن منابع با ارزش به تمهیداتی اقدام نموده اند که نتیجه آن تغییر ساختارصنعتی است افزود: از مشخصات اصلی این تغییر ساختار، ترویج بیش از پیش صنایع کوچک و متوسط است.

 

وی اضافه کرد: توسعه بنگاه های کوچک و متوسط دارای مزایای بسیاری نسبت به صنایع بزرگ می باشند که از آن جمله ارزش افزده، نوآوری، اشتغال آفرینی و انعطاف پذیری بیشتر نسبت به صنایع بزرگ می باشند.

 

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خوزستان با اشاره به ضرورت و لزوم توجه به این بخش از اقتصاد اظهار داشت:  کوچک بودن این بنگاه ها و حجم پایین منابع در دسترس موجب ایجاد محدودیت هایی برای این بنگاه ها می شود که از آن جمله محدودیت های مالی، تحقیق و توسعه، بازاریابی و غیره است.

 

وی با اشاره به تغییر فناوری تولید و فاصله گرفتن از تولید انبوه در صنایع بزرگ و گرایش به سمت تولید انعطاف پذیر در صنایع کوچک و متوسط اظهار داشت: هر چند توانایی رقابت فعالیت های صنعتی کوچک را افزایش داده و منجر به انتقال فعالیت های اقتصادی از صنایع بزرگ به سمت صنایع کوچک شده، اما به معنای حذف صنایع بزرگ و جایگزینی آن با صنایع کوچک نبوده بلکه روند حرکت به سوی تعامل هر چه بیشتر این دو با یکدیگر بوده است.

 

وی ادامه داد: صنایع کوچک در ماهیت عامل پرورش خلاقیت ها و ابتکارات فنی نوین و پویایی مدیریت تولید می باشند به طوری که این صنایع در مقیاس تناسب ضریب سرمایه به تولید عامل تجهیز سرمایه های اندک و جذب این سرمایه ها در جهت افزایش نرخ رشد تولیدات صنعتی هستند.

 

 

وی در ادامه به تعریف کلی خوشه صنعتی پرداخت و گفت: خوشه صنعتی عبارت است از مجموع های همگن از صنایع که در مناطق جغرافیایی به سبب وجود مزیت های خاص و یا سرمایه های قوام یافته اجتماعی چون فن و مهارت با اهداف اقتصادی شکل گرفته و همکاری توأم با رقابت با یکدیگر دارند.

 

 

وی در خاتمه خاطر نشان ساخت: وجه تمایز خوشه های صنعتی با صنایع کوچک سازمان نیافته و منفرد در این است که با سازمان دهی صنایع پراکنده در خوشه های صنعتی و با تکیه بر دانش فنی و محلی می توان این صنایع را تبدیل به اقتصادهای برونگرا و صادرکننده در مقیاس های انبوه کرد، ضمن آنکه برعکس تولیدکنندگان با مقیاس انبوه، خوشه ها علاوه بر رعایت استاندارد کیفیت بالا از تنوع و تعدد محصولات درکنار مقیاس بالا نیز بهره مند هستند که به آن مدل تخصص یابی منعطف می گویند.

  • گروه خبری : گروه آرشیو تمام اخبار استان,گروه اسلایدر سمت راست,گروه اطلاع رسانی,گروه فراخوان
  • کد خبر : 23489
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب