توسط مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خوزستان در سمینار آشنایی با نیروگاههای تجدیدپذیر عنوان شد. ضرورت بهره مندی از انرژی های تجدیدپذیر
چندین سال است که زنگ پایان استفاده از سوخت های فسیلی به عنوان بزرگترین آلاینده ی محیط زیست نواخته شد و دهه های آینده با پیشرفت و گسترش فناوری نوین، بهره مندی از انرژی های تجدیدپذیر و پاک جایگزینی سوخت های فسیلی می گردد تا به محیط زیست پاک کمک شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی خوزستان، مدیر عامل این شرکت در نهمین سمینار آشنایی با نیروگاههای تجدید پذیر در صنایع خوزستان که با حضور جمعی از فعالان عرصه ی تولید و صنعت و مدیران صنایع استان در سالن همایشهای بین المللی سازمان آب و برق خوزستان برگزار شد با بیان مطلب فوق به اساسی ترین ویژگیهای نیروگاههای تجدید پذیر که همانا جلوگیری از گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی است اشاره کرد و گفت: ارتباط تنگاتنگ میان موضوعات اقتصادی و زیست محیطی سبب مطرح شدن رویکردهای جدید در حوزه ی حقوق بین الملل محیط زیست شده که یکی از بارزترین و مهم ترین آنها، اقتصاد سبز است.
مهندس مهدی پور با بیان اینکه عبور از رویکرد اقتصاد سنتی و رسیدن به اقتصاد سبز با رعایت اصول زیست محیطی امکان پذیر است افزود: اقتصاد سنتی، بیشتر مبتنی بر استفاده بی حد از منابع طبیعی و عدم توجه به حقوق نسل های فعلی و آینده است و تبعات ناشی از چنین اقتصادی در عمل می تواند جبران ناپذیر باشد.
وی در ادامه به ضرورت سرمایه گذاری در بخش منابع تجدیدپذیر که قابل دسترس محلی نیز می باشند اشاره کرد و اظهار داشت: در سال های اخیر کشورهای مختلف اعم از پیشرفته و در حال توسعه توجه زیادی به انرژی های تجدیدپذیر داشته اند و افزایش قیمت سوخت های فسیلی، ملاحظات زیست محیطی، امنیت تامین انرژی، کاربری در پتروشیمی، پیشرفت تکنولوژی و توجیه اقتصادی به طور عمده تعیین کننده آینده انرژی های تجدیدپذیر بوده است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خوزستان با اشاره به انرژی های تجدیدپذیر)انرژی های نو (نظیر انرژی بادی، خورشیدی، برق آبی، زمین گرمایی، بیوگاز و بیوماس که با طبیعت سازگاز بوده و آلودگی زیست محیطی ندارند اضافه کرد: منابع انرژی تجدیدپذیر عمر طولانی و چرخه های طبیعی دارند و پایان پذیر نیستند این مسئله تداوم مصرف انرژی را برای نسل های بعدی تضمین می کند.
وی تاکید کرد: از منابع انرژی تجدیدپذیر به راحتی می توان در هر محل با شرایط جغرافیایی مناسب اقدام به تولید انرژی نمود و این امر موجب تولید غیرمتمرکز انرژی در مناطق با جمعیت کم و پراکنده نظیر روستاها می شود.
وی یادآورد شد: چنانچه سرمایه گذاری اولیه صورت پذیرد در نهایت قیمت تمام شده نسبت به برق شبکه ارزانتر خواهد بود و مصرف کنندگان هزینه کمتری پرداخت خواهند کرد.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خوزستان به استفاده از ظرفیت شهرک ها و نواحی صنعتی استان برای تولید انرژی تجدیدپذیر و تاثیر آن بر فرآیند تولید اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان و صنعتگران استان خوزستان در فصل تابستان با چالش جدی تامین برق روبرو هستند به طوری که قطعی برق موجب کاهش تولید آنان می شود.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه ی انرژی تجدیدپذیر می تواند بر رفع این چالش تاثیر بسزایی داشته باشد و علاوه برآن سرمایه گذاری بسیار مطمئنی خواهد بود.
مهندس مهدی پور شفاف نبودن تعرفه های خرید تضمینی برای برآورد میزان حجم سرمایه گذاری و بازگشت سرمایه را اصلی ترین دغدغه ی سرمایه گذاران عنوان نمود و اظهار داشت: سرمایه گذاران عدم ایفاد به تعهدات وزات نیرو در خصوص سرمایه گذاری بخش خصوصی و نحوه تامین منابع مالی و عدم تخصیص ارز ترجیحی و حمایت های لازم برای توسعه نیروگاه های خورشیدی را مطرح می نمایند که برای رونق دهی به این صنعت باید بدان ها توجه ویژه شود.
وی در خاتمه گفت: استفاده از سقف واحدهای تولیدی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان که دارای 452 هزار متر مربع هستند با نصب سامانه خورشیدی قادر خواهند بود به میزان 45 مگاوات برق تولید نمایند که می تواند تاثیر بسزایی بر روی تامین برق واحدهای تولید داشته باشد.
نظر دهید