در دومین دوره آموزشی توسعه خوشه ای کسب و کار های روستایی گیاهان دارویی عنوان شد: اعتمادسازی عاملی مهم در توسعه خوشه های صنعتی
برای تشکیل و توسعه خوشه های صنعتی اعتمادسازی از عوامل بسیار مهم تلقی می شود.
به گزارش روابط شرکت شهرک های صنعتی خوزستان، مدیر عامل این شرکت روز گذشته در دومین دوره ی آموزشی توسعه خوشه ای کسب و کارهای روستایی گیاهان دارویی که به همت شرکت شهرک های خوزستان در دهدز برگزار شد با بیان مطلب فوق به تشکیل خوشه ی گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: با تاکید ویژه ای که جناب آقای حسینی محراب استاندار محترم دارد یکی از خوشه های صنعتی مد نظر گیاهان دارویی است که زعفران هم جز آن محسوب می شود.
مهندس مهدی پور ضمن تشکر از استقبال خوبی که در این دوره آموزشی صورت گرفت به نقش آموزش در توسعه و استفاده ی بهینه از این نعمات خدادادی اشاره کرد و افزود: هر چه اطلاع رسانی و آموزش در حوزه ی گیاهان دارویی بیشتر صورت پذیرد فضای توسعه و بهره برداری از این نعمات الهی بیشتر به وجود خواهد آمد.
وی با بیان اینکه انواع گیاهان دارویی برای هزاران سال منبعی برای شفا در سراسر جهان بوده اند اظهار داشت:. هنوز هم گیاهان دارویی به عنوان یک روش مراقبت بهداشتی اولیه برای 85 درصد از جمعیت جهان استفاده می شود.
وی اضافه کرد: همچنین این گیاهان، منبعی برای کشف دارو هستند و بخش اعظمی از تمام داروهای مصنوعی از آن ها نشآت می گیرند.
وی در ادامه گفت: از آنجایی که پرورش گیاهان دارویی محصولات طبیعی هستند، عاری از عوارض جانبی خواهند بود، نسبتا ایمن، سازگار با محیط زیست و در دسترس هستند.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خوزستان به غنا و توانمندی رشته کوه های زاگرس در تامین داروهای گیاهی و گستردگی این رشته کوه ها اشاره کرد و گفت: با توجه به موقعیت قرارگیری این رشته کوه در فلات ایران که از استانهای آذربایجان غربی، کردستان و همدان در شمالغرب آغاز شده و در استانهای مرکزی، لرستان، اصفهان، فارس، ایلام، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد، چهار محال بختیاری، و خوزستان امتداد یافته و در نهایت در شهرهای جنوبی مانند بوشهر، هرمزگان و کرمان به انتهای چین خوردگی خود میرسد نشان می دهد که ثروت هنگفتی در آنان موجود است.
وی افزود: گستردگی رشته کوه های زاگرس که نعمات کم نظیری در آنان وجود دارد و در چند استان کشیده شده، می طلبد که از این نعمات طبیعی به خوبی بهره برداری شود و برای این منظور یکی از بهترین روش ها تشکیل و سازماندهی خوشه های صنعتی گیاهان دارویی است.
وی به رشته کوه قارون در استان خوزستان و در مجاورت شهرستان دهدز اشاره کرد و گفت: غنا و ثروتی عظیمی که در دامنه و ارتفاعات این رشته کوه وجود داشت موجب شد تا نام قارون را برای آن انتخاب کنند.
مهندس مهدی پور به ضرورت احداث ناحیه صنعتی تخصصی با محوریت گیاهان دارویی اشاره کرد و افزود: از برنامه های شرکت شهرک های صنعتی خوزستان ایجاد ناحیه صنعتی تخصصی با محوریت گیاهان دارویی دزپارت در محدوده این شهرستان است که استعلامات این کار در حال انجام و به زودی نتایج آن اعلام خواهد شد.
وی در خاتمه اظهار داشت: از مواردی دیگری که باجدیت پیگیری خواهد شد مبحث تولید در خانه است که تمام فرآیند بهره برداری از این گیاهان در خانه ها با رعایت استاندارد های لازم را می توان انجام داد.
بر اساس این گزارش فرماندار دزپارت با عرض خیر مقدم به مدیر عامل و معاون شرکت شهرک های صنعتی خوزستان و تقدیر و تشکر از برگزاری دومین دوره آموزشی توسعه خوشه ای کسب و کارهای روستایی گیاهان دارویی گفت: باید برنامه هایی در دستور کار قرار داده شود که بتواند ظرفیت شهرستان دزپارت در تهیه و تامین گیاهان دارویی را به خوبی نشان دهد و آن را معرفی کند.
مهندس رحمانی افزود: در این دوره آموزشی دهیاران و اعضای شوراهای روستا حضور دارند که می تواند نقش بسزایی در ترویج و توسعه گیاهان دارویی ایجاد کند.
نظر دهید